Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Activitat i creixement en l’infant que està malalt

Cal respectar  i atendre l’etapa vital en que l’infant es troba i no només en la seva malaltia

Els infants i adolescents amb càncer sovint es troben en situació de tenir les defenses baixes a causa dels tractaments, això fa que, a banda de no poder assistir a l’escola, es perden fer les activitats lúdiques i extraescolars com les farien en circumstàncies normals.

La importància que té el joc a les diferents etapes de qualsevol infant és indiscutible, però en situació de malaltia pren una rellevància cabdal, ja que a causa de aquesta situació queden “aïllats” del seu entorn habitual i la influència que aquest exerceix en el seu creixement, per això, des d’AFANOC, els oferim propostes de caràcter lúdic i educatiu tant pels períodes d’hospitalització com durant la seva estada a La Casa dels Xuklis, o un cop tornen a casa seva.

Aquestes estones d’oci els permeten connectar amb els seus interessos i motivacions, normalitzar la seva realitat, connectar amb l’exterior, obtenir una estona de distracció i lleure, expressar-se, aprendre, seguir estimulats, potenciar les seves habilitats i descobrir-ne de noves, etc.

En definitiva, permet centrar la mirada en l’infant tot respectant l’etapa vital en la qual es troba i no només en la seva malaltia.

Les activitats proposades són moltes i molt diverses, des de conta-contes, pallasses, màgia, tallers de creativitat i treballs manuals, música, pintura i jocs simbòlics fins a la celebració dels aniversaris, les festes tradicionals com el Carnestoltes, el Sant Jordi, la castanyada, Halloween, el Tió, la Nit de Reis…

A més, aquestes propostes esdevenen un punt de trobada diferent entre pares i fills, entre germans i famílies, donant qualitat al seu temps lliure, evadint-se de la malaltia.

Tots els tallers, jocs i activitats que s’ofereixen des d’AFANOC són gratuïts per a les famílies.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES