Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

500 alumnes de Lleida coneixen el càncer infantil de prop

Una vintena de xerrades a les escoles tanquen una nova edició del cicle ‘Tastem l’empatia’

El càncer infantil continua sent un tema tabú per a moltes persones, fet que dificulta la normalització de la malaltia i la vivència del mateix infant o adolescent i la seva família. Amb aquest objectiu va néixer el cicle de xerrades de sensibilització ‘Tastem l’empatia’, que pretén apropar als i les alumnes dels centres educatius la realitat d’aquesta malaltia i la importància de fer un acompanyament.

Des de l’Àrea Educativa de l’AFANOC LLEIDA s’ha dut a terme una nova edició amb una vintena de xerrades en escoles de tota la província, arribant a més de 500 alumnes. Amb tots ells s’ha treballat per deixar de banda les pors i els mites i que tinguin la informació i les eines per poder gestionar i acompanyar de la millor manera el seu company o companya amb càncer.

És important que continuïn veient al seu amic o amiga per damunt de la malaltia i, sobretot, que tinguin les estratègies i els recursos per posar-se al seu lloc i estar al seu costat durant tot el procés: diagnòstic, tractament i retorn a casa.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES