Voldríem que aquestes dues paraules INFANT-HOSPITALITZAT, mai haguessin d’anar juntes

Però el món no és perfecte i la vida humana comporta tenir que passar per malalties que no fan distinció d’edat. Aleshores és quan ens adonem de la importància de comptar amb hospitals a prop on poder-les tractar.

Catalunya diagnostica anualment 200 casos nous de càncer infantil, que és la primera causa de mort en els nens de 5 a 14 anys i la segona en nenes d’aquesta edat. El càncer infantil es considera una malaltia rara que pot manifestar-se inicialment amb els mateixos símptomes que altres processos freqüents. Per això, en el cas que un nen o adolescent consulti en diverses ocasions (per exemple, tres o més vegades) per la mateixa simptomatologia sense tenir un diagnòstic clar, es recomana la seva derivació de manera preferent.

Veieu la guia d’Atenció Primerenca

L’any 1984 el Parlament Europeu va aprovar la Carta de Drets dels i les Pacients. El 1986 el Parlament Europeu va aprovar la  Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats que recollia drets de les persones menors d’edat que es troben en aquesta situació. Aquest document encara és vàlid. El text original de la Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats és un recull dels 23 drets dels nens i nenes ingressats en un centre sanitari.

Des d’AFANOC seguim treballant perquè es compleixin els drets dels infants hospitalitzats, alhora que participem en la remodelació dels espais hospitalaris per fer-los més adequats, amables i que puguin cobrir les necessitats del infant o adolescent amb càncer i les seves famílies.