Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

13 de maig dia Internacional de l’Infant Hospitalitzat

Voldríem que aquestes dues paraules INFANT-HOSPITALITZAT, mai haguessin d’anar juntes

Però el món no és perfecte i la vida humana comporta tenir que passar per malalties que no fan distinció d’edat. Aleshores és quan ens adonem de la importància de comptar amb hospitals a prop on poder-les tractar.

Catalunya diagnostica anualment 200 casos nous de càncer infantil, que és la primera causa de mort en els nens de 5 a 14 anys i la segona en nenes d’aquesta edat. El càncer infantil es considera una malaltia rara que pot manifestar-se inicialment amb els mateixos símptomes que altres processos freqüents. Per això, en el cas que un nen o adolescent consulti en diverses ocasions (per exemple, tres o més vegades) per la mateixa simptomatologia sense tenir un diagnòstic clar, es recomana la seva derivació de manera preferent.

Veieu la guia d’Atenció Primerenca

L’any 1984 el Parlament Europeu va aprovar la Carta de Drets dels i les Pacients. El 1986 el Parlament Europeu va aprovar la  Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats que recollia drets de les persones menors d’edat que es troben en aquesta situació. Aquest document encara és vàlid. El text original de la Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats és un recull dels 23 drets dels nens i nenes ingressats en un centre sanitari.

Des d’AFANOC seguim treballant perquè es compleixin els drets dels infants hospitalitzats, alhora que participem en la remodelació dels espais hospitalaris per fer-los més adequats, amables i que puguin cobrir les necessitats del infant o adolescent amb càncer i les seves famílies.

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES