La importancia del treball conjunt amb els equips sanitaris

Des de l’AFANOC treballem conjuntament amb els equips sanitaris perquè l’experiència de l’hospitalització sigui tan positiva com sigui possible, aportant-los confiança i tranquil·litat, així com moments de distracció i experiències enriquidores que facin més amena l’estada a l’hospital.

En aquest punt és on el nostre equip de voluntariat  té un paper crucial i essencial per aportar vida i afavorir que els infants i adolescents i les seves famílies puguin rescatar tot allò que els connecta amb la salut. Molt necessari a tenir present durant tot el procés de la malaltia.

És important actuar per preparar tant a la família com al mateix infant i adolescent a poder assumir l’hospitalització i el què aquesta comporta, ja que les primeres vivències poden marcar les properes, afectant en major o menor grau a la persona en funció de com se l’ha ajudat a conviure-hi.
Per aquest motiu, la nostra feina ha de ser complementària la dels equips sanitaris dels dos hospitals de referència de Barcelona, Sant Joan de Déu i Vall d’Hebron, per tal de donar una resposta tan adequada com sigui possible a les seves necessitats.