Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

13 de Maig Dia de l’Infant Hospitalitzat

La importancia del treball conjunt amb els equips sanitaris

Des de l’AFANOC treballem conjuntament amb els equips sanitaris perquè l’experiència de l’hospitalització sigui tan positiva com sigui possible, aportant-los confiança i tranquil·litat, així com moments de distracció i experiències enriquidores que facin més amena l’estada a l’hospital.

En aquest punt és on el nostre equip de voluntariat  té un paper crucial i essencial per aportar vida i afavorir que els infants i adolescents i les seves famílies puguin rescatar tot allò que els connecta amb la salut. Molt necessari a tenir present durant tot el procés de la malaltia.

És important actuar per preparar tant a la família com al mateix infant i adolescent a poder assumir l’hospitalització i el què aquesta comporta, ja que les primeres vivències poden marcar les properes, afectant en major o menor grau a la persona en funció de com se l’ha ajudat a conviure-hi.
Per aquest motiu, la nostra feina ha de ser complementària la dels equips sanitaris dels dos hospitals de referència de Barcelona, Sant Joan de Déu i Vall d’Hebron, per tal de donar una resposta tan adequada com sigui possible a les seves necessitats.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES