La música solidària de l’AFANOC celebra la seva primera dècada

L’any 2011 l’AFANOC arribava al barri de Montbau per encetar el seu projecte més ambiciós, La Casa dels Xuklis. La benvinguda per part del seu veïnat no podia haver estat més càlida i a través de l’AVVM  el barri sencer els va obrir les portes organitzant un esdeveniment musical en el marc de la festa major del barri que va batejar com a “Xuklis-Festival”.

“Encara recordo aquell moment quan en Pep Pla, president aleshores de l’AFANOC parlava de fer un concert que fos referència pel càncer infantojuvenil a la ciutat de Barcelona, aprofitant les festes dels seus barris” recorda Narcís Serrats, gerent actual de l’AFANOC. Tots dos, en complicitat amb l’inefable Joan Ventosa, van plantar la llavor d’un projecte que ara ja s’ha consolidat com a campanya de sensibilització que dona veu als adolescents amb càncer des d’espais que els identifiquin.

Rockpelsxuklis engloba a tots els estils musicals, però “rock”, representa potència, poder, fortalesa, impacte, canvi i reivindicació, qualitats i atributs propis de la joventut i en sintonia també amb la filosofia de l’AFANOC.

En aquests 10 anys Rockpelsxuklis ja acumula un total de 32 concerts en 13 escenaris diferents gràcies a la participació 73 artistes, 46 col·laboradors i més de 1000 voluntaris i voluntàries.

Des d’aquí llencem un gran agraïment a tots ells i elles i a tothom que d’alguna manera o altre, participa, col·labora i ens sosté comprant una entrada!

Llarga vida a #rockpelsxuklis!