Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Dia Internacional de l’Infant amb Càncer

Un procés que es transita pas  a pas

Enguany, des d’AFANOC, volem posar de relleu el fet que, malgrat les dificultats, l’important és anar fent passes, a poc a poc, dia a dia per anar sumant, creixent, avançant.

Aquesta filosofia il·lustra de manera clara el procés  que travessa una família amb  diagnòstic de càncer d’un dels seus membres, especialment quan es tracta d’un infant o adolescent. Les famílies es troben amb un camí ple d’obstacles i dificultats que obliguen a fer un seguit de passes que mai es voldrien fer. Però al fer-les, es pren consciència i ajuden a entendre, acceptar, créixer i entomar, amb el millor peu possible, la realitat d’aquest dia a dia i normalitzar-la.

És l’aprenentatge que ens traslladen les famílies cada dia

Fer un pas més, en la direcció que sigui, significa també acceptar la realitat del moment i no defallir si aquesta implica fer alguna passa enrere, perquè al final, això també és part del procés. Tots podem fer un pas més en qualsevol àmbit de la nostra vida i per tal que sumi en el nostre recorregut, no és necessari  una direcció concreta, sinó ser conscients de per què el fem.

Ara que el món està sortint de dos anys molt difícils deguts a la pandèmia de la Covid, posem en valor la necessitat de l’acompanyament i reivindiquem aquest #UnPasMés per millorar la qualitat de vida dels infants i joves amb diagnòstic de càncer i les seves famílies, un pas que signifiqui:

  • Oferir un millor acompanyament als infants que estan malalts
  • Donar una millor atenció a les famílies
  • Contribuir a fer millores hospitalàries
  • Incidir en les polítiques socials
  • Fer avenços en la investigació

Celebrant el Dia Internacional de l’Infant amb Càncer fem #UnPasMés

 

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES