Asociación de Familiares y Amigos de Niños Oncológicos de Cataluña

La importància de la humanització hospitalària

Considerar a l’individu en la seva totalitat, en les seves dimensions biològica, psicològica i social

El paper de les entitats és fonamental a l’hora de tractar al pacient i des de l’AFANOC acompanyem en l’àmbit psicosocial a l’infant que està malalt i la seva família i entorn, tenint molt clar que la malaltia és un estat temporal; que cada família requereix un acompanyament individualitzat i particular; i que és bàsic respectar l’etapa vital dels infants i adolescents.

Des de fa 30 anys, les accions que duem a terme en la línia de la humanització hospitalària són molt diverses, ja que gràcies als convenis tenim presència diària de les nostres professionals als hospitals de referència en oncologia infantil, fet que permet un acompanyament a les famílies des del moment del diagnòstic.

El Servei d’Oncologia i Hematologia pediàtriques de la Vall d’Hebron compta amb la presència del nostre voluntariat i la programació d’activitats a les sales de jocs i a les habitacions i unitats de trasplantament. També participem amb projectes d’adaptació de les sales de jocs i sales d’estar.

A l’hospital Sant Joan de Déu portem a terme el programa de suport emocional als serveis d’oncologia pediàtrica i de cures pal·liatives i pacient crònic complex, acompanyant a les famílies, equips professionals i centres educatius. Un programa de reflexoteràpia i massatge per als infants o adolescents que estan malalts.

Per últim, el nostre gran projecte d’acolliment a les famílies La Casa dels Xuklis, un espai acollidor prop de l’hospital, on les famílies se senten acompanyades i on se’ls fan propostes adaptades a les seves necessitats i interessos. A més els proposem un calendari de “mimos” per cada dia de la setmana

També, portem a terme el programa “Cuidar-se per cuidar” amb propostes adreçades a persones cuidadores i que tenen la finalitat de fomentar el seu benestar.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES