Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

10 ANYS DE ROCK PELS XUKLIS

La música solidària de l’AFANOC celebra la seva primera dècada

L’any 2011 l’AFANOC arribava al barri de Montbau per encetar el seu projecte més ambiciós, La Casa dels Xuklis, una llar d’acollida per a les famílies que s’han de desplaçar per rebre tractament oncològic als hospitals de referència de Barcelona. I el seu veïnat es preparava per dona la benvinguda a uns nous veïns molt especials.

Uns éssers amb la capacitat de “xuclar” el mal rotllo del càncer infantil i que van ser creats amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les famílies que han de deixar casa seva el temps que duri el tractament oncològic dels o de les seves filles.

L’acollida que van tenir els Xuklis no podia haver estat més càlida i a través de l’AVVM el veïnat sencer els va obrir les portes amb la intenció de participar, ajudar i recaptar recursos per un projecte que ajudava les famílies de manera gratuïta.

Va ser precisament l’Associació de Veïns de Montbau (AVVM) en complicitat amb els nous veïns, que va organitzar un esdeveniment musical en el marc de la festa major del barri que va batejar com a “XuklisBluesFestival”.

“Encara recordo aquell moment quan en Pep Pla, president aleshores de l’AFANOC parlava de fer un concert que fos referència pel càncer infantojuvenil a la ciutat de Barcelona, aprofitant les festes dels seus barris” recorda Narcís Serrats, gerent actual de l’AFANOC i principal impulsor del projecte junt amb en Joan Ventosa i en Pep Pla.

Amb el temps, el festival ha anat creixent i ha tingut presència a diferents escenaris emblemàtics de la ciutat de Barcelona, Lleida i Tarragona, i ara ja és una nova campanya de sensibilització de l’AFANOC on a través de la música es dona visibilitat a un col·lectiu tan especial com són els joves i adolescents que han viscut la realitat d’aquesta malaltia. Una etapa de la vida que de per si ja és tota una revolució.

En aquell moment es va anomenar Xuklis Blues Festival gràcies a l’Escola de Blues de Barcelona i de l’Associació Capibola Blues, després va passar a ser el Xuklis Festival i finalment Rockpelsxuklis. I és que aquest estil de música era predominant en els primers concerts, però això no significa que fos excloent amb els altres estils com es pugui pensar.

Al final es tracta de música pels Xuklis, però res té tanta força i significat com la paraula “rock”, que representa potència, poder, fortalesa, impacte, canvi i reivindicació.

Per tant, arribem a la primera dècada reafirmant-nos en aquests trets que també marquen la filosofia de l’entitat.

Actualment, vivim en un present incert, després de passar dos anys de pandèmia, així i tot, hem pogut realitzar alguns concerts i ara encarem el futur, que sempre és incert, treballant per mantenir la visibilitat de cara a una societat que sempre ens recolza i que gràcies a ella, aconseguim els suports necessaris per tirar endavant els nostres projectes.

Aprofitem aquest aniversari per llençar un gran agraïment a tothom que d’alguna manera u altre, participa, col·labora i ens sosté.

VISCA #rockpelsxuklis

Botiga Rock pels Xuklis 

Pròxims Concerts

En aquests 10 anys Rockpelsxuklis ja acumula un total de

Viu un Rock Pels Xuklis

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES