rockpelsxuklis-que-es-capcelera
Des d’AFANOC s’impulsen diferents projectes per aconseguir recursos, “ROCKPELSXUKLIS” és un d’ells i neix amb l’objectiu de donar suport a iniciatives musicals que vulguin posar el seu granet de sorra per ajudar a totes aquestes famílies i alhora fer visible la realitat dels joves amb càncer des d’espais que els identifiquin.

ELS INICIS

L’any 2012, amb la intenció d’integrar La Casa dels Xuklis a l’entorn i al dia a dia del barri,l’Associació de Veïns de Montbau (AVVM) en complicitat amb l’AFANOC, va organitzar un esdeveniment musical en el marc de la seva festa major, al Pla de Montbau. Batejat aleshores com a “Xuklis-Festival”, els fons es van recaptar gràcies a la implicació de comerços, un servei de bar, guardioles i venda de marxandatge. El veïnat es va bolcar en l’esdeveniment sentint que contribuïa i participava de manera activa en el manteniment de la Casa i els seus nous i especials veïns.

Amb el temps, empreses, entitats, comerços, bandes i grups locals de diferents estils s’hi han anat implicant de manera altruista, i el festival ha crescut fins a consolidar-se com un esdeveniment musical de qualitat que esdevé una nova plataforma per sensibilitzar el càncer infantil. Permet a l’AFANOC arribar a un nou públic que coneix de més a prop la problemàtica de les famílies i pren consciència dels objectius que es poden assolir gràcies a la implicació ciutadana.

PERQUÈ XUKLIS?

Els “Xuklis”, amb “K”, són uns éssers especials que tenen la virtut de “xuclar” els mals rotllos que genera el procés de la malaltia. Tot i que el seu nom ve de la paraula “xuclar”, escrivim Xuklis amb “K” per dotar-los de nom propi “K” , perquè té molta més força i perquè la “K” identifica els joves.

QUINS OBJECTIUS TÉ ROCKPELSXUKLIS?

  • Sensibilitzar a la societat a través de la música, per donar a conèixer el càncer eninfants i adolescents i les repercussions que se’n generen a partir del diagnòstic.
  • Generar recursos propis i promoure un model d’implicació i participació ciutadana através d’un esdeveniment solidari.
  • Garantir la gratuïtat dels serveis que l’AFANOC ofereix a les famílies, tant als hospitals com a la Casa dels Xuklis i les delegacions a Tarragona i Lleida.

Donar també una oportunitat a les bandes i grups musicals per donar-se a conèixer sota el paraigua d’una entitat amb més de 30 anys de trajectòria, amb gran abast de difusió,que participa en els mitjans de comunicació massius des de la presència a televisions,ràdios, premsa, revistes, web i xarxes socials.

Incentivar les empreses, entitats i administracions a implicar-se en un recurs necessari i gestionat amb total transparència.

Facilitar que les persones puguin fer un donatiu des d’un espai lúdic, mentre gaudeixen de la música, la cultura i la solidaritat.

La campanya Rockpelsxuklis, vol professionalitzar una part dels seus nous concerts i continuar amb el vessant semi professional i voluntària amb la qual va començar per continuar donant cabuda a tothom que hi vulgui participar.

SALES DE CONCERTS