Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Que fer davant el diagnòstic

Davant del diagnòstic de càncer en un fill poden aparèixer reaccions emocionals intenses i variades (ràbia, tristesa, culpa, por…) que són normals per la situació. Cal donar-se temps perquè la intensitat d’aquestes emocions disminueixi, i alhora anar-se fent a la idea de què passa. Aquest temps pot variar en funció de cada persona. És important permetre’s diferents moments per expressar i compartir els sentiments i les emocions.

És convenient que sol·liciteu als equips mèdics que tracten al vostre fill, la informació necessària per entendre la malaltia i els tractaments, tantes vegades com necessiteu. En els moments de fort impacte emocional és difícil captar tota la informació o costa més entendre el que s’explica.

A l’AFANOC tenim presència als hospitals de la Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu on oferim informació i suport a les famílies. Així mateix, us podeu descarregar informació sobre documents i prestacions en la nostra web.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES