ACTUALITAT COVID-19

Si has arribat fins aquí és que ets una persona amb ganes de passar a l’acció i que entén que, tot i que la COVID-19 s’hagi apoderat de les nostres vides, hi ha altres realitats a les quals no podem deixar d’atendre.

Actualment, degut a la pandèmia de la COVID-19, tota acció voluntària ha quedat aturada a nivell presencial. Per aquest motiu les incorporacions de nous membres a l’equip de voluntariat de l’AFANOC, estan temporalment aturades.

No obstant, si vols col·laborar fent difusió de la nostra tasca, així com en la venda de producte solidari, no dubtis en contactar amb nosaltres! Ens ajudarà molt en aquests moments tan delicats, doncs en cap moment hem deixat de treballar per atendre als infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

També et recomanem que puguis seguir-nos a les nostres xarxes socials www.instagram.com/afanoc_org i així, estar al dia de tot el que continuem fent.

El voluntariat representa un dels pilars més importants de l’entitat, un suport imprescindible sense el qual no seria possible portar a terme diferents projectes d’atenció i acompanyament a les famílies, tant a dins com fora dels hospitals, delegacions i La Casa dels Xuklis.

Cada vegada són més les persones que volen passar a l’acció i pensen que oferint part del seu temps lliure per ajudar als altres és la millor manera de contribuir al bé comú. És per això que la figura del voluntari/ària s’ha convertit en un motor indispensable dins la nostra societat actual.

I a l’AFANOC tenim el privilegi de comptar amb un equip de voluntariat molt nombrós que desenvolupa aquesta tasca tan necessària i complementària a la de l’equip professional.

Aquests tenen presència en diferents espais d’intervenció i l’AFANOC s’ocupa de formar-los d’acord amb les especificitats de cada un d’aquests espais.

Fes-te voluntari
Taller d’iniciació al voluntariat – Barcelona
Taller d’iniciació al voluntariat – Tarragona
Taller d’iniciació al voluntariat – Lleida

TIPUS DE VOLUNTARIAT

1_hospitalari
Hospitalari

Las seva funció principal és la d’acompanyar, donar suport, jugar, entretenir i oferir activitats lúdiques als infants i adolescents i als seus cuidadors durant els períodes d’ingrés a planta i les visites ambulatòries.

2_la-casa-dels-xuklis
La Casa dels Xuklis

Durant les tardes de dilluns a divendres, ofereixen activitats i tallers programats, amb l’objectiu d’enriquir i aportar aire fresc a les famílies allotjades.

3_domiciliari
Domiciliari

Els infants i adolescents que tornen a casa després d’una estada a l’hospital, sovint no poden reprendre immediatament les activitats que formaven part de la seva quotidianitat (anar a l’escola, activitats extraescolars, interaccionar amb iguals…). Comptar amb el suport d’un voluntari/ària ajuda a normalitzar la vida quotidiana.

4_actes_camapanyes
Actes i Campanyes

Actuacions de sensibilització i difusió. Participació en actes, campanyes i esdeveniments públics per fer visible la tasca que desenvolupa l’AFANOC i ampliar la base social i econòmica de l’associació.

5_tasques-administratives
Tasques Administratives

Col·laborar, a la seu de l’entitat, en tasques de suport a la gestió i organització de les activitats que du a terme l’associació en el seu dia a dia.