Acompanyem a les famílies, des de l’inici de la malaltia i durant tot el procés.

Quan un infant o adolescent és diagnosticat d’una malaltia oncohematològica, tant ell com la seva família experimenten un impacte que els altera la vida de manera molt significativa. Hauran de conviure amb una sèrie de canvis que els transformarà la seva dinàmica habitual: l’entorn sanitari desconegut, tractaments mèdics, proves diagnòstiques, hospitalització o hospital de dia, el llenguatge complex dels diferents professionals sanitaris, i sobretot, el distanciament de l’entorn habitual del que, fins ara, era el seu dia a dia.

Davant d’aquesta nova i estressant situació, a banda dels recursos propis per poder-la afrontar, en molts moments caldrà plantejar dubtes, expressar emocions complexes, compartir pors i/o angoixes, en relació a tot el que està passant: com tractar el fill/a malalt; com manejar la informació amb la resta de fills i família; com viure aquesta difícil experiència amb la parella i com a pares; quin paper ha de tenir la escola o l’ institut, etc…

Acompanyem a les famílies, des de l’inici de la malaltia i durant tot el procés.

Fem l’atenció directa a l’Hospital de Sant Joan de Déu i a la Casa dels Xuklis. Atenem totes les demandes que ens arriben, sempre en coordinació amb els equips de referència tractants.

Guia de Dol COVID-19 (Conte Infantil)
Guia de Duelo COVID-19
La família pot requerir l’ajuda o orientació del psicòleg en alguna de les següents etapes:
  • Diagnòstic
  • Hospitalització y tractament
  • Remissió, tractament ambulatori o alta
  • Recaiguda del tractament fins a nova reemissió
  • Tractaments paliatius i mort
En la secció de Dol, el tipus d’intervenció varia en funció de les necessitats i demandes, pot ser:
  • Suport emocional
  • Assesorament i atenció formal per elaborar la pèrdua
Veure recursos