Ser cuidador significa dedicar la major part del teu temps en estar al costat del fill/a malalt, acompanyant-lo i atenent les seves necessitats bàsiques. Amb el pas del temps el cuiadador pot experimentar un desgast físic i emocional degut a la intensitat i complexitat que suposa el tractament en un dels fills/es, i poc a poc la seva qualitat de vida anirà disminuint.

És per això que és doblement important cuidar el cuidador. En aquest sentit, els massatges i les sessions de reflexoteràpia que oferim als familiars i persones de l’entorn directe, proporcionen un espai i un temps personal i únic.

Aquestes tècniques produeixen: relax, benestar, disminució de la tensió (física i emocional) i regulació d’algun transtorn (insomni, males digestions, etc). Amb aquesta petita millora de la salut, descansa l’organisme i es proporciona més energía per seguir en la feina de cuidador. L’efecte del massatge o la reflexoteràpia pot ser transitori, però suficient per donar una nova empenta a la feina diària.

Els cuidadors potser menystenen el valor de la cura que ofereixen. Quan són cuidats, poden percebre la importància i la necessitat de la feina que estàn fent.