From AFANOC we consider it necessary and very important to be able to be present in the world of education in order to accompany the teaching staff, students, the family of the child who is ill at that time, etc. and thus be able to bring children / young people closer to the disease, giving them the possibility of breaking taboos, beliefs and misconceptions that still exist today. In addition, starting from a good knowledge allows you to put yourself in the other person’s place, preventing cancer from being a reason for discrimination.

The active and collaborative presence of teachers, classmates and the immediate environment help to ensure that the child who has the disease, when he has to return to class after a long period of hospitalization, can feeling in an environment of affective security which allows you to feel one more among yourselves.

In this section we will focus on the talks he offers to schools in the province of Lleida:

Centres Educatius amb un infant/adolescent amb càncer o el germà

En aquests casos sempre tenim molt present la opinió de tot el nucli familiar i respectem la seva manera de gestionar la malaltia amb l’escola o institut.
Centres Educatius sense cap cas
Assessorament Claustre ProfessorsAcompanyament al Infant/jove que està malalt i/o al seu germàAcompanyament al grup classe del Infant/Jove que està malalt i/o del seu germàSensibilització (Escoles Bressol, Llars d’Infants, Primària, Secundària i Batxillerat i estudis universitaris)
En el moment diagnòstic/ tractamentCoordinacions amb escola/Institut/ EAP/ mestre a domicili.Xerrades adaptades a l’edat (conceptes clars i bàsics relacionats amb el càncer infantil i juvenil, així com coneixença del que comporta la malaltia i sobretot el valor de l’empatia i l’amistat). Proposta diferent per realitzar una Activitat relacionada amb el Posa’t la gorra (i exposició el dia de la Festa)
En el moment de la reincorporació de l’escola/institut Acompanyament en la reincorporació al centre.Conte amb l’activitat per les Escoles Bressol/ Llar d’infants relacionat cada any amb la temàtica de la festa del Posa’t la Gorra.
En el moment de Recaiguda, si és el cas. Voluntariat a domiciliXerrades adaptades al curs i l’edat (Coneix als Xuklis, Els Xuklis Viatgers,Tastem l’empatia, etc.)
Final de Vida i Dol, si és el cas.
Acompanyament individualitzat del tutor/a