Quan l’infant o adolescent torna a casa després d’un llarg període d’hospitalització, toca tornar a reprendre poc a poc la quotidianitat. Per aquest motiu, des de l’AFANOC Tarragona oferim als infants i adolescents i a les seves famílies propostes de caràcter lúdic i educatiu que fomentin espais de trobada amb altres persones que han passat per la mateixa situació.

Dins d’aquest servei, organitzem les colònies d’estiu, diverses jornades familiars (com tallers o sortides), i, des del 2019, comptem amb el Grup de Joves. Aquesta iniciativa pretén planificar, organitzar i implementar una sèrie d’activitats lúdiques i participatives que més enllà de la pròpia diversió, vol fomentar i potenciar les competències personals i socials d’aquest col·lectiu.

Sol·licita més informació: trucant al 977 22 87 12 o enviant un correu a tarragona@afanoc.org
Sortides, activitats i celebracions

A la Demarcació de Lleida, realitzem trobades per a les famílies del nostre territori celebrant festivitats típiques (Sant Jordi, Castanyada, celebració de Nadal) com també realitzem activitats d’oci i lleure dirigides cap a les famílies i adolescents (sortides, trobades anuals, colònies, activitats, etc).

Projecte compartim

El projecte neix l’any 2016 per i amb les famílies de l’entitat emmarcat en la línia d’actuació d’oci i lleure. Després d’haver realitzat una anàlisi de la realitat i haver constatat la necessitat d’oferir espais per les mares de l’entitat i els joves.

AFANOC Lleida planifica, organitza i implementa una sèrie de propostes lúdiques i participatives a través dels següents grups:

Grup de families

Arran de la demanda per part de les famílies de la demarcació de Lleida que manifestaven la necessitat de trobar-se, hem creat un espai en comú on compartir l’experiència viscuda amb altres famílies que tenen o han tingut un fill/a amb diagnòstic càncer. Des de l’AFANOC considerem que és necessari facilitar un espai per poder cuidar-se, oferint un recurs lúdic a totes les famílies fora del context hospitalari.

Grup de joves

El 2016 es va rebre la demanda explícita per part d’un grup d’adolescents de rebre propostes encarades concretament al seu col·lectiu. Després d’haver-los escoltat, ens vam adonar que hi havia la necessitat d’oferir-los-hi espais on ells mateixos poguessin proposar i realitzar diferents activitats lúdiques i participatives.

Així doncs, arran d’aquesta proposta, AFANOC Lleida va encetar un treball a finals del 2016 i va néixer el projecte emmarcat en la línia d’actuació d’Oci i Lleure, el qual pretén planificar, organitzar i implementar una sèrie de propostes lúdiques i participatives fomentant el seu suport a l’entitat i la seva implicació dins d’aquesta com a futurs voluntaris.