Des de l’AFANOC apostem per fer un treball dirigit a la societat en general per tal d’informar i sensibilitzar a la ciutadania sobre què és i què suposa el càncer en la infància. Així doncs, oferim sessions informatives, d’assessorament i d’acompanyament destinades a diferents col·lectius i institucions; Ajuntaments, Consells Comarcals, associacions, esplais i entitats.

Posa’t la Gorra

Des que es va posar en marxa la delegació a Lleida l’any 2013 i s’organitzés la primera edició de la festa del Posa’t la Gorra a la ciutat un any després, la campanya s’ha anat estenent per la província amb diferents edicions a un total de 8 poblacions (Lleida ciutat, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, Cervera, Tremp, Sort i pròximament Juneda), complint també l’objectiu d’intentar arribar a tot arreu on hi ha famílies amb infants i adolescents amb càncer.

El ‘Posa’t la Gorra!’ s’ha convertit en tot un símbol identificatiu de l’entitat amb la qual s’ha aconseguit, mitjançant una oferta lúdica, una àmplia difusió de la missió i dels projectes de la delegació de l’AFANOC a Lleida. A banda de comptar amb milers d’assistents i gorres venudes en cadascuna de les edicions, la campanya també ha permès a la delegació teixir una important xarxa de col·laboradors de la qual en formen part establiments, associacions, entitats, centres educatius, empreses, institucions i particulars de tota la província de Lleida.

Rock pels Xuklis

Amb la voluntat de no deixar de créixer i de buscar iniciatives adaptades a diferents públics, neix la campanya RockpelsXuklis, un festival de música solidari amb l’AFANOC i La Casa dels Xuklis per sensibilitzar a través d’aquest art i recaptar fons per mantenir la gratuïtat dels serveis per a les famílies. RockpelsXuklis inicia el seu recorregut l’any 2012 al Pla de Montbau (Barcelona) gràcies a una iniciativa del barri i des d’aleshores ha passat per llocs tan emblemàtics com la Sala Apol·lo fins a arribar al Teatre de la Llotja de Lleida el 2019.

A Ponent es fa realitat el 27 d’abril de 2019 gràcies a les inquietuds del grup de joves i adolescents de l’AFANOC LLEIDA i de la seva necessitat de trobar un espai amb activitats relacionades amb els seus gustos i que alhora els hi doni l’oportunitat de transmetre la realitat del càncer que els hi ha tocat viure, en primera persona o a través dels seus germans, en l’etapa de l’adolescència. El Teatre de la Llotja va acollir el primer concert protagonitzat per Koers, Pastorets Rock, MariPopes i Dancescape i presentat per Ferran Aixalà.

Posa’t la Gorra!
Rock pels Xuklis