Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

CUIDAR AL CUIDADORS

Suport al cuidadors

Ser cuidador significa dedicar la major part del teu temps en estar al costat del fill/a malalt, acompanyant-lo i atenent les seves necessitats bàsiques.

Amb el pas del temps el cuidador pot experimentar un desgast físic i emocional degut a la intensitat i complexitat que suposa el tractament en un dels fills/es, i poc a poc la seva qualitat de vida anirà disminuint.

És per això que és doblement important cuidar el cuidador. En aquest sentit, els massatges i les sessions de reflexoteràpia que oferim als familiars i persones de l’entorn directe, proporcionen un espai i un temps personal i únic.

Aquestes tècniques produeixen: relax, benestar, disminució de la tensió (física i emocional) i regulació d’algun transtorn (insomni, males digestions, etc). Amb aquesta petita millora de la salut, descansa l’organisme i es proporciona més energía per seguir en la feina de cuidador. L’efecte del massatge o la reflexoteràpia pot ser transitori, però suficient per donar una nova empenta a la feina diària.

Els cuidadors potser menystenen el valor de la cura que ofereixen. Quan són cuidats, poden percebre la importància i la necessitat de la feina que estàn fent.

Cuidadors

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES