Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Vall d’Hebron endega una nova consulta oncològica que compta amb un treballador social sanitari de l’AFANOC

L’objectiu del nou servei és tractar de forma específica i integral els tumors propis dels adolescents i joves adults

Són tumors que estan relacionats amb el desenvolupament,  i tenen un diagnòstic, abordatge i pronòstic diferent als dels adults.

La nova consulta es troba a l’Hospital Infantil i suma l’experiència dels  equips del Servei d’Oncologia Pediàtrica i Oncologia Mèdica  per oferir una atenció multidisciplinària.

Al capdavant, estan la Dra. Paula Pérez, adjunta d’Oncologia Pediàtrica, i la Dra. Macarena González, adjunta del Servei d’Oncologia Mèdica i investigadora del Grup del programa de Tumors Genitourinaris, SNC i Sarcomes del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

La consulta compta amb l’equip d’infermeres especialitzades en l’atenció i seguiment de pacients oncològics i amb Marc Sánchez, treballador social sanitari de l’AFANOC, per acompanyar els adolescents i joves adults que encara no són adults ni tenen les mateixes pors i inquietuds que els més petits.

Ofereix una atenció 360º amb acompanyament psicosocial i emocional, cura dels efectes dels tractaments sobre la fertilitat, espais d’intimitat i punts de trobada entre pacients

“No tractem malalties, tractem persones que tenen una malaltia”, matisa la Dra. Paula Pérez. I en el cas d’un diagnòstic a un adolescent hem de tenir en compte l’acompanyament psicosocial i emocional. En un moment en que el seu entorn és ple de vida i la persona està construint la seva identitat, decidint un itinerari vital, el diagnòstic d’un càncer els obliga a parar i fer-se preguntes.

 “A més de l’aspecte mèdic, tenim cura del seu benestar emocional. Segons el tumor, el pronòstic, el tipus de tractament… poden aparèixer seqüeles funcionals, estètiques o haver de reajustar els plans acadèmics. I aquestes seqüeles poden incidir en la seva autonomia, la seva vida afectiva o relacions socials. Nosaltres acompanyem i els hi procurem oferir la informació que requereixen perquè prenguin les seves decisions”, reflexiona el Marc Sánchez. “Des de la disciplina de treball social, exercim un acompanyament socioemocional enfocat a promoure activitats de benestar i acompanyament assistencial pels joves i familiars en un moment vital de noves dinàmiques i necessitats”, afegeix.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

Oficines AFANOC
Carrer Hipàtia d’Alexandra, 5-7 08035 Barcelona

Tel.:93.237.7979

afanoc@afanoc.org

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Oficines AFANOC
Carrer Quatre Pilans, 7 baixos 25001 Lleida

Tel.:973.216.057

lleida@afanoc.org

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

Oficines AFANOC
Carrer Adrià, 9 baixos 43004 Tarragona

Tel.:977.228.712

tarragona@afanoc.org

GIRONA

La Sede de Girona abrió sus puertas al 2024 y tiene como objetivo dar respuesta y cubrir todas las necesidades de las familias que tienen hijos/se enfermos de cáncer a las tierras de Girona para mejorar su calidad de vida.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES