Especialment beneficiosa pels infants i adolescents que tenen dificultats per expressar com estan i com se senten a través de la paraula
En els períodes d’hospitalització, freqüentment o durant molt temps, cal afrontar l’impacte emocional que produeix l’hospitalització, al marge de les demandes que genera la malaltia.
La musicoteràpia esdevé una tècnica estimulant i útil que ajuda a minimitzar l’impacte de l’experiència hospitalària, recolzant i complementant els tractaments mèdics i psicològics, sent una modalitat d’intervenció adequada per tal que l’infant o adolescent expressi la seva angoixa, controli les seves reaccions emocionals. En Pau Gimeno i la Susanna Clos són els nostres musicoterapeutes, i imparteixen sessions individuals al Servei d’Oncohematologia Pediàtrica de l’hospital de la Vall d’Hebron.
L’objectiu és oferir una pràctica que serveixi per expressar i gestionar emocions, augmentar moments de participació i facilitar la comunicació i el gaudi.
Aquest objectiu afecta l’entorn de la persona que és primera destinatària d’aquesta proposta. La música té la particularitat d’arribar a les persones que envolten el “centre de l’atenció”. La Família, el personal assistencial i, en definitiva, tot l’entorn configuren una “caixa de ressonància” que acaba rebent els beneficis d’aquesta contribució al benestar general de la Unitat Assistencial.