Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

GRUP DE TERÀPIA GRUPAL AMB MARES DE L’AFANOC LLEIDA

L’acompanyament en format grupal obre nous espais de trobada després dels tractaments

Àngels Llorens, psicòloga de la delegació,  ha iniciat les sessions de forma telemàtica en rebre la demanda de les mares per tornar a participar en aquesta iniciativa després de l’èxit amb què es va tancar la primera edició. L’acompanyament en format grup (paral·lel o no a un acompanyament individual i en funció de cada cas) pot aportar uns beneficis complementaris que poden afavorir en el procés terapèutic de cada participant, ja que la teràpia grupal els hi proporciona un espai on trobar-se i acompanyar-se durant la malaltia.

Del treball d’acompanyament i suport psicològic que es realitza des de l’Àrea de Psicologia a les famílies de Lleida i província, s’han anat evidenciant característiques i necessitats comunes entre les experiències de les mares de fills/es supervivents de càncer. L’acompanyament i suport individual que aquestes mares reben els és de gran ajuda i així es constata amb la millora de la simptomatologia clínica, entre d’altres.

La majoria de pacients atesos de la Delegació de Lleida són mares amb fills/es que han finalitzat el tractament mèdic i que segueixen controls a l’hospital de referència cada cert temps.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES