L’acompanyament en format grupal obre nous espais de trobada després dels tractaments
Àngels Llorens, psicòloga de la delegació, ha iniciat les sessions de forma telemàtica en rebre la demanda de les mares per tornar a participar en aquesta iniciativa després de l’èxit amb què es va tancar la primera edició. L’acompanyament en format grup (paral·lel o no a un acompanyament individual i en funció de cada cas) pot aportar uns beneficis complementaris que poden afavorir en el procés terapèutic de cada participant, ja que la teràpia grupal els hi proporciona un espai on trobar-se i acompanyar-se durant la malaltia.
Del treball d’acompanyament i suport psicològic que es realitza des de l’Àrea de Psicologia a les famílies de Lleida i província, s’han anat evidenciant característiques i necessitats comunes entre les experiències de les mares de fills/es supervivents de càncer. L’acompanyament i suport individual que aquestes mares reben els és de gran ajuda i així es constata amb la millora de la simptomatologia clínica, entre d’altres.
La majoria de pacients atesos de la Delegació de Lleida són mares amb fills/es que han finalitzat el tractament mèdic i que segueixen controls a l’hospital de referència cada cert temps.