Drets Socials, signa un acord de col·laboració amb l’AFANOC per repartir gorres solidàries a tots els participants del programa ‘l’Estiu és teu’

Es preveu la compra de 4.500 gorres solidàries amb un valor aproximat de 16.000€ amb l’objectiu de fer “un exercici de conscienciació”

El divendres 15 de juliol es va presentar la iniciativa conjunta en l’àmbit del lleure educatiu entre el Departament de Drets Socials i l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) a l’alberg Xanascat l’Escala. 

D’una banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha visitat les estades combinades de l’Alberg de L’Escala XANASCAT, des d’on ha explicat l’acord de col·laboració entre el departament de Drets Socials i l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). L’acord preveu la compra de 4.500 gorres solidàries que es repartiran entre els participants del programa “L’Estiu és teu” 2022 i que suposaran una aportació de 15.985 € per a l’entitat.

A més, Cervera ha apuntat que la iniciativa entre l’Agència Catalana de Joventut i AFANOC vol ser un exercici de conscienciació per tal de donar a conèixer la situació dels infants i adolescents amb càncer, i també la tasca que realitza l’associació. Tanmateix, ha afegit “que els infants i adolescents puguin conèixer la realitat d’altres nens i nenes des d’un entorn lúdic, contribueix a normalitzar la malaltia i a promoure la seva solidaritat”.

D’altra banda, la vicepresidenta d’AFANOC, Montse Florensa, ha destacat que tots els fons recaptats serviran per mantenir de manera gratuïta els serveis que ofereix l’AFANOC a les famílies d’afectats pel càncer infantil. A més a més, de millorar el suport psicosocial en els hospitals, i també a contribuir en el manteniment de La casa dels Xuklis, una casa d’acollida temporal per les famílies que s’han de desplaçar de les seves localitats perquè la seva mainada rebin tractament als hospitals de referència de Barcelona. 

Ja fa vint-i-dos anys que l’AFANOC celebra arreu del territori les seves festes del “Posa’t la Gorra!”. Una campanya que vol donar a conèixer un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents amb càncer, la pèrdua del cabell i que sovint es cobreixen el cap amb una gorra.

Estades Combinades a l’alberg de L’Escala XANASCAT

Les estades combinades a l’alberg de l’Escala XANASCAT, acullen 120 participants i 18 monitors, un d’ells de suport per diversitat funcional. Es tracta d’unes estades que volen interrelacionar les activitats fisicoesportives amb l’aprenentatge de l’anglès.