Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

13 de maig dia Internacional de l’Infant Hospitalitzat

L’impacte del diagnòstic

Quan un infant o adolescent és diagnosticat de càncer, el seu dia a dia canvia de manera radical. De sobte, passa d’estar jugant a casa o a l’escola, a passar llargs períodes a l’hospital. En funció del diagnòstic, ingressarà a planta, en una cambra d’aïllament, o haurà d’anar fent anades i tornades a l’hospital de dia.

I per a un infant això és molt dur, llarg i, sobretot, pesat. Sentir por, enuig o tristesa, és normal, ja que s’entra en un món nou, desconegut, que genera molta incertesa. Per això és molt important crear un entorn que l’ajudi a digerir totes aquestes emocions.

L’hospital també ha de ser un espai de joc i aprenentatge

A l’AFANOC creiem que en aquest període de tractament hospitalari és més important que mai que aquest infant o adolescent continuï rebent els estímuls del joc i l’aprenentatge, tan necessaris per al seu desenvolupament.

És per això que des d’AFANOC sempre reivindiquem i participem en la millora i adequació dels espais hospitalaris per tal que aquest infant pugui seguir sent un infant en tot moment. A més, el nostre voluntariat hospitalari garanteix que aquest infant estigui acompanyat amb presència adulta les 24 hores del dia, tal com marca la llei.

A l’AFANOC formem el nostre equip de voluntariat, proporcionant-los eines per tal que la seva intervenció sigui l’adequada a cada cas. A més, comptem amb un grup de voluntariat extern que realitza sessions de reflexoteràpia als infants i adolescents ingressats a l’hospital Sant Joan de Déu.

Avui, Dia Internacional de l’infant Hospitalitzat, volem posar en relleu que la introducció de la vida i la salut dins del procés de la malaltia és de gran importància, i des d’AFANOC cuidem a les famílies amb aquests dos objectius: Vida i Salut.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES