Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

ÀREA DE SENSIBILITZACIÓ I INFORMACIÓ

Informar i sensibilitzar a la ciutadania.

Apostem per fer un treball dirigit a la societat en general.

Des de l’AFANOC apostem per fer un treball dirigit a la societat en general per tal d’informar i sensibilitzar a la ciutadania sobre què és i què suposa el càncer en la infància. Així doncs, oferim sessions informatives, d’assessorament i d’acompanyament destinades a diferents col·lectius i institucions; Ajuntaments, Consells Comarcals, associacions, esplais i entitats.

Posa’t la Gorra

Posa’t la Gorra.

Des que es va posar en marxa la delegació a Lleida l’any 2013 i s’organitzés la primera edició de la festa del Posa’t la Gorra a la ciutat un any després, la campanya s’ha anat estenent per la província amb diferents edicions a un total de 8 poblacions (Lleida ciutat, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, Cervera, Tremp, Sort i pròximament Juneda), complint també l’objectiu d’intentar arribar a tot arreu on hi ha famílies amb infants i adolescents amb càncer.

El ‘Posa’t la Gorra!’ s’ha convertit en tot un símbol identificatiu de l’entitat amb la qual s’ha aconseguit, mitjançant una oferta lúdica, una àmplia difusió de la missió i dels projectes de la delegació de l’AFANOC a Lleida. A banda de comptar amb milers d’assistents i gorres venudes en cadascuna de les edicions, la campanya també ha permès a la delegació teixir una important xarxa de col·laboradors de la qual en formen part establiments, associacions, entitats, centres educatius, empreses, institucions i particulars de tota la província de Lleida.


Rock pels Xuklis

Rock pels xuklis.

Amb la voluntat de no deixar de créixer i de buscar iniciatives adaptades a diferents públics, neix la campanya RockpelsXuklis, un festival de música solidari amb l’AFANOC i La Casa dels Xuklis per sensibilitzar a través d’aquest art i recaptar fons per mantenir la gratuïtat dels serveis per a les famílies. RockpelsXuklis inicia el seu recorregut l’any 2012 al Pla de Montbau (Barcelona) gràcies a una iniciativa del barri i des d’aleshores ha passat per llocs tan emblemàtics com la Sala Apol·lo fins a arribar al Teatre de la Llotja de Lleida el 2019.

A Ponent es fa realitat el 27 d’abril de 2019 gràcies a les inquietuds del grup de joves i adolescents de l’AFANOC LLEIDA i de la seva necessitat de trobar un espai amb activitats relacionades amb els seus gustos i que alhora els hi doni l’oportunitat de transmetre la realitat del càncer que els hi ha tocat viure, en primera persona o a través dels seus germans, en l’etapa de l’adolescència. El Teatre de la Llotja va acollir el primer concert protagonitzat per Koers, Pastorets Rock, MariPopes i Dancescape i presentat per Ferran Aixalà.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES