Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

ACTIVITATS D´OCI I LLEURE

Activitats per enfortir el vincle entre les famílies

S’organitzen activitats per enfortir el vincle entre les famílies del territori i es porta a terme el projecte ‘Compartim’ format per un grup de pares i mares i un altre grup d’adolescents amb els quals es fan trobades.

Sortides, activitats i celebracions.

A la Demarcació de Lleida, realitzem trobades per a les famílies del nostre territori celebrant festivitats típiques (Sant Jordi, Castanyada, celebració de Nadal) com també realitzem activitats d’oci i lleure dirigides cap a les famílies i adolescents (sortides, trobades anuals, colònies, activitats, etc).

Projecte compartim.

El projecte neix l’any 2016 per i amb les famílies de l’entitat emmarcat en la línia d’actuació d’oci i lleure. Després d’haver realitzat una anàlisi de la realitat i haver constatat la necessitat d’oferir espais per les mares de l’entitat i els joves. AFANOC Lleida planifica, organitza i implementa una sèrie de propostes lúdiques i participatives.

Grup de families.

Arran de la demanda per part de les famílies de la demarcació de Lleida que manifestaven la necessitat de trobar-se, hem creat un espai en comú on compartir l’experiència viscuda amb altres famílies que tenen o han tingut un fill/a amb diagnòstic càncer. Des de l’AFANOC considerem que és necessari facilitar un espai per poder cuidar-se, oferint un recurs lúdic a totes les famílies fora del context hospitalari.

Grup de joves.

El 2016 es va rebre la demanda explícita per part d’un grup d’adolescents de rebre propostes encarades concretament al seu col·lectiu. Després d’haver-los escoltat, ens vam adonar que hi havia la necessitat d’oferir-los-hi espais on ells mateixos poguessin proposar i realitzar diferents activitats lúdiques i participatives.

Així doncs, arran d’aquesta proposta, AFANOC Lleida va encetar un treball a finals del 2016 i va néixer el projecte emmarcat en la línia d’actuació d’Oci i Lleure, el qual pretén planificar, organitzar i implementar una sèrie de propostes lúdiques i participatives fomentant el seu suport a l’entitat i la seva implicació dins d’aquesta com a futurs voluntaris.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES